2:a dagen

Yes, andra sagen på praktiken avklarad, och idag vart de tårta. Jossan jobbade första dagen med mig och sista på Dalle. Synd de, för hon är riktigt trevlig och jag har haft en grym dag med henne (:
Imorn blir de ännu ett nytt ansikte, tro om de va Sofia jag skulle jobba med då? Tror så! De blir nog säkert bra de oxå (:

När jag kom hem vart de som vanligt stallet, och de gör mig så otroligt glad att jag har dessa underbara fyrbenta! Testade iaf och rida Persilja på hackamor(?) idag (träns utan bett i munnen på hästen för er som just nu ser ut
som ?) Grymt fint hon gick kan jag lova! Tror vi testar de ett tag med tanke på såren i munnen som hjärtat har lyckats få.

Nej, nu är klockan mkt. Måste sova om jag ska orka pallra mig upp imorn!
See yaah (:



Jag älskar mitt nya liv!

ny start

Mitt nya liv har börjat idag! praktiken ser lovande ut och redan efter en dag trivs jag! Persilja sköter sig när hon vill, även om vi har slagits lite idag (a). Men imorn ringer klockan halv 6, börjar på Dalle 08.00 sen ser jag fram emot en trevlig stund i stallet med mina favoriter! Jag blir såå glad! :D
Jag älskar mitt nya liv :D






I think I´ve found Mr. Right

Kärlek

Jag har verkligen världens bästa syster! Även fast hon är så mkt äldre och har så mkt mer livserfarenhet så tänker vi precis likadant! Jag älskar dig o jag lovar att aldrig mer glömma födelsedagar ;) haha! <3

Imorn börjar praktiken och efter ca 1½ timme hos StoraSyster så ser jag verkligen fram emot de! (:
Inge skola på 5 veckor, ha de så roligt ni som tvingas plugga ;)

Men nu ska ja se nya avsnittet av Gray´s Anatomy, såå, hare bra så länge!




Puss´

Ledig

Idag skulle egentligen min 4 veckor långa praktik börjat. Men Dalecarlia är stängt idag så jag är ledig! Vilket passar ganska bra eftersom jag måste köpa nya skor att servera i.

Jag har iaf hunnit till stallet och gjort klart där. Tänkgte jag skulle ut och rida nu på morgonen, men då skickade Fia sms och frågade ifall vi skulle rida senare :)

Helgen va iaf helt okej. Wasa i lördags med Jessica, men de va ju i princip bara roligt ett tag. Förstår mig inte riktigt på er som är där varje helg.. Wasa är INTE roligt! Vi tog iaf en tur till Älvdalen, tänkte att vi skulle träffa Maya där, men hon va ju spårlöst försvunnen. Sånt som händer, trevligt sällskap hade jag då iaf hela kvällen :)

Det är som jag sa till Agnes igår, de är svårt och släppa taget om något som man trivs med :P Haha<3

Nej, nu måste jag börja göra mig klar så jag hinner ner till 10.


...

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv, det kan va så förfärligt, det kan va så bra!

Fest

Ikväll blir de party party! Ska snart göra mig helt klar, eller ja, fixa till håret :P Sen runt 8 ska vi hämta Jessica och efter de bär de av till Marika. Senare ikväll blir de troligtvis Wasa, om inte Maya rapporterar positiva nyheter från Älvdalen? ;)


Ta hand om er, och hoppas att ni får en grymt trevlig kväll för de ska då jag ha! :D

Ledig fredag

Yes! Eftersom att jag och Adde va kvar i skolan till 14.00 förra fredagen så fick vi vara lediga idag, eller jag iaf, tror Adde stckarn ligger hemma och är sjuk?

Jag har iaf jätte tråkigt.. Beundrar er som är arbetslösa och går hemma hela dagarna och inte har nått att göra! Själv hade jag nog börjat med att klättra på väggarna och sen efter de hade jag nog brytit ihop tror jag. :P Usch!
Nej, tro om jag sak röra lite på mig. Ta ut lite pengar, fylla lite vatten, kanske försöka få fram lite torv från baksidan? Yes, de ska jag göra, kanske går tiden lite fortare så jag får åka till Borlänge och göra slut på lite pengar ;)


Puss´

Dag nr..

Ingen aning.. Orkar inte räkna de heller!
Sitter iaf i skolan, Monica har genomgång med köksgruppen och jag sitter knäpptyst och väntar på att klockan ska bli tre så jag får åka hem. Måste göra klart arbetet om vodka så jag kan börja på min drinkbok efter praktiken =) Praktiken börjar på måndag och jag ska till Dalecarlia i Tällberg. Jobbar 08.00 till 16.00 måndag till fredag. Sen ska jag få nytt schema och förhoppningsvis lite mer kvällar!

Tänkte att Fia skulle höra av sig oxå ifall vi kanske ska ta oss an ett dressyrpass idag? Tror att vi alla fyra skulle behöva de faktiskt. Men vi får väl se ;)

Imorn är jag ledig o då ska jag och Isak åka till Falun/Borlänge o göra slut på lite pengar. Kände att jag behövde nått nytt i garderoben så jag har lite att välja på inför lördagen. Men inna vi kan åka iväg dit så ska johan komma och sko. Tänkte att han skulle komma runt 8 så att vi fick komma iväg nån gång men icke.. Som vanligt så har han massor att göra... >_<

Nu är de bara sju minuter kvar, sen får jag åka hem! Börjar bli grymt less på dessa halvdöda torsdagar. Vi gör ju ingenting iaf så varför vara här mellan 08.00 och 15.45.


Jobb..

Orkade inte med nån uppdatering igår.. Tiden räckte inte riktigt till!

Kom precis hem från skolan efter en dag i restaurangen. Idag gick de faktiskt bra! Alla i köket skötte sig och höll tempot uppe! Just nu orkar jag inte göra nånting, måste till stallet o ta in hästarna innan jag lär dra hem o byta om. Börjar jobba 18.00 på hallen, Mora - AIK. Sen...? Ingen aning!

Fick Persiljas nya grejor igår =) Beställde nya skydd o lite sånt här om dagen, och hon vart så fin så :P Nu är de bara ett khakigrönt schabrak som fattas ;) Sen har jag fått upp mitt väggord oxå! De vart så bra att jag beställde ett till! ;)

Pappa tjatar.. "fyll vatten", bäst och göra de nu då så jag hinner med resten innan jag måste iväg!



Varför?

Skolan...

Sitter på HR nu och försöker göra en projektplan.. De går väl sissådär. Vet inte riktigt vad jag ska skriva! 
Trodde jag skulle komma häriffrån i tid idag, men icke! Bageri o smörgåstårta står på schemat sista lektionen.

Har inte så mycket intressant och skriva just nu. Kanske ska ta en kopp kaffe?:) så får de bli! Kanske Tina behöver lite hjälp i serveringen oxå? =)

Uppdaterar sen! :)

Måndag..

Idag har jag sovit i princip hela dagen.. Jag har blåsor i hela munnen, vilket innebär att jag knappt kan äta. Jag har ont i huvudet o är allmänt less på de mesta!
När mamma kom hem så skulle vi ut o köra, intervaller med M o G.
Dom flesta som känner mig vet att jag är livrädd för älgar.. och när de närmar sig älgjakt i Selbäck så flockas alla runt stallet åt oss! och innan vi hade hunnit köra ett varv på banan så står de självklart en hel flock mitt i vägen! Snälla, alla ni som jagar! Jag vet precis vart alla älgar håller hus, dom dras till mig bara för att jag hatar dom, så ta med mig ut på pass. Då får ni garanterat skjuta några stycken!

Oj, de hände nått med texten? :O Meeeeeeen!

och nu helt plötsligt vart de normalt igen?:O Jag fattar ingenting jag?!

Kanske ska ta o krypa ner under täcket o lyssna på lite musik.. Så får vi väl se om jag tar mig upp imorn eller hur jag gör?!



Ge mig tillbaka Juni!

(:

Man slutar aldrig att förvåna sig, livet är för roligt!

19 september.. Natt..

Idag vart de Orsa o hopptävling tsm med Vicky! :) Tanken va duktig. De vart ett par pet i 110cm, men i derbyklassen (120cm) klarade dom sig fint. de bidde ett tramp i vattengraven o ett nedslag inne på banan, men dom slutade 2a! =)

Efter de har jag hunnit rida både Pilla o Persilja, sen vart de en biltur med Linnéa o Westman (:

Imorn blir de hel stalldag! =) Nu... Musik!



Börjar bli läskigt trött på dehär!

Trött på...

Ja, de finns mkt jag är trött på.. Som vanligt:P Men just idag är jag grymt trött på seega människor! Någon som vet vad tempo är? När man jobbar inom Hotell o Restaurang så ska de INTE gå sakta! De ska INTE behöva ta över en timme att få ut 38 varmrätter, definitivt inte när man är ca 12 personen som står ombytta i kock kläder o är där för att laga mat! Pinsamt! Usch, kom igen! Men, de är bara att se glad ut med ett stort leende på läpparna :D

Efter en grymt seeeeg dag i skolan så skulle jag hem o hämta vattendunkarna innan ja va o hamtade Fia o for till stallet. Men de ville inte bilen (jettan). Jag kom precis hem (hemus) på gården, eller inte ens de. Bilen totaldog när jag skulle backa upp mot garaget så halva stod i princip mitt ute i vägen. Sen ringde jag pappa i panik o fick han att komma hem i med hjälp av startkablar så fick vi igång min favorit bil igen :) tills jag satte mig i o tröck på gasen, så tokdog den igen!!! :O De hela slutade iaf med att jag rattade o pappa puttade tills vi fick in den på gården, och där står den kvar:P Haha! Just då hatade jag skrothögen kan jag lova! Men eftersom att jag har världens bästa pappa så fick jag låna hans bil ikväll o imorn :D <3

Imorn är de ännu en lång dag i skolan o sen kommer Lii, vilket innebär att Persilja ska få massage o att jag vart 600 spänn fattigare, men de va de värt! :)
Just ja! Jag har ju faktiskt sålt massa grejor idag oxå, så på lördag blir de klirr i kassan ;) På lördag blir de även en tur till Orsa (hopptävling med Vicky), sen kommer Johan och ska sko (där rök 600 till) sen kommer troligtvis Maria o kollar tänderna på hästarna oxå :) Sen har vi de största mysteriet kvar! Vad händer på lördag kväll? Fest?

Nu ska jag kolla på Andra Avenyn! See Yaah! :)



Allt var så bra, ge mig Juni tillbaka!

15 September

Äntligen har det kommit nya avsnitt utav Tree Hill! :D Älska! De enda negativa med de hela är att Lucas o Peyton inte är med längre! :( 

Vart en ridtur med Fia idag o som omväxling så vart de klubben. Där va de hoppträning så vi vart kvar ett tag o kollade på Milla o Vicky :) Duktiga tanter de där ;)

Linnéa slutar om ca 25 min. Sen kommer hon hiiiit :D Farmor o Farfar har farit till Axi i natt så jag är lonley.. Tills Linnéa kommer ;) Så innan de tänkte jag hoppa in i duschen!

Just ja, de roligaste (eller de kunde ju ha gått illa) idag va iaf vårt I-val. I stort sätt hela HR har ju Bageri A, och idag när vi typ var klara så hade Monica hällt upp diskmedel i en plastbutt. Sen dök Sofie upp (observera att sofie är en människa som smakar på allt!) och tyckte att diskmedlet såg ut som florsocker.. och va gör människan!? Jo, hon slickar på fingret o doppar sen ner de i diskmedlet och sen in i munnen igen! Vaddå galen? :O I sånna tillfällen är jag ganska glad över att jag är så pass kräsen som jag är när de gäller o smaka på olika saker :P Men efter ca 4 timmar på akuten o en färd med plingplångtaxi så mår hon ganska bra! Krya på dig knäppskalle! ;)

Men nu måste jag in o duscha :P

Hörs!




Jag förstår inte varför de ska vara så svårt?!

Måndag Nr ...

Ja, vilken måndag i ordningen är de egentligen? Orkar inte räkna just nu..  Jag har iaf påbörjat skurining av stallet idag. Va upp före 7 o släppte ut som, mockade och efter de satte jag ig¨ng och skurade Pillas box, och de vart sååå fin! :) De enda äckliga är alla spindlar som kryper fram när de blir rent. Usch!
Börjar om två timmar, så jag kanske ska ta och käka lite? Farmor har kokat juice, mums! ;)


Puss´så långe =)



Tbx!

Idag har jag fått massa gjort. Båda boxarna är skurade o båda ponnyerna har vart ute och rört på sig! :) Men självklart fick jag lite hjälp. Fia har ridit Pilla o hjälpt mig att skura Persiljas box! Underbar unge de där. Klockrena kommentarer, men för säkerhetsskull så nämner vi inget här ;) Linnéa o Westman vet, hoppas ni andra blir grymt nyfikna ;) För de hade jag blivit! :P

Äntligen har nya säsongen av 90210 börjat! :D Har nyss sett första avsnittet o det är ju sååå bra! Nu väntar jag bara på nästa (och kanske sista) säsongen av One Tree Hill!

Men nu ska jag lägga mig o lyssna på musik!


Slänger in en bild på min stora idol ! :)





Where were you that september day?





Söndag..

Som vanligt så dampar internet! jag har alltså inte haft internet på hela helgen...

Vaknade runt 12 idag av att mamma ringer och väcker mig! Då vart de frukost, sen kom storasyster, Ebba o Wilma hit så gick vi tipspromenad runt byn :) Efter de vart de stallet, och idag har jag hunnit med att både köra Pilla o ridit Persilja! och nu sitter jag här igen.

Börjar bli trött som satan, funderar på och lägga mig under täcket o lyssna på musik? =)
Så får de nog bli tror jag. Klockan ringer 06.00 imorn och då blir de stallet fram till 11, sen börjar jag skolan 12. Så en halvdag i stallet med massa plock blir en bra start. Kanske får de mamma o sluta gnälla oxå?! Man kan ju alltid hoppas!

fortsätter med lite snygga bilder från bla Axi :)





De vart bara tre bilder idag, men de går ju såååå seeegt!
Ni får njta av dessa så länge:)



Jag drömmer både dag o natt! You´re on my mine all the time!
I really miss you! :'(

Yees!

Eller nått?! Känner att jag är på grymt bra humör för stunden =) Vilket därmed känns otroligt bra!

Vart iaf kort idag i skolan. Började 9 o slutade 1. Helt okej! =) Sen vart de en ridtur med Linnéa och kvällen i stallet avslutades med körning av Maya tsm med mamma! Otroligt häftigt och sitta med så mkt kraft i händerna. Att bestämma precis hur fort de ska gå, och om jag vill så kan jag släppa så de går grymt fort! Härlig känsla kan jag säga er.
Imorn ska jag äntligen klippa Persilja, hjärtat, hon vart helt vit idag när vi va ute. Inte konstigt med tanke på att hon ser ut som en isbjörn!

Har fått lite bilder av Linnéa oxå, se o njut! Eller nått ;)





Therése får avsluta för ikväll! Grymt Snygg! :)

Fler bilder kommer imorn (:

Puss´







Håll mig hårt, en sista gång.

Onsdag

Yes, nu är snart onsdagen över! Öppet i restaurangen i skolan idag. Va helt okej, trots dåligt med gäster. Bättre lycka nästa gång!

Efter de va de bara och åka hem o vidare till selbäck. Skulle ju klippa Pilla idag, men när jag kommer dit och ska börja, då fungerar inte klippmaskinen. Sånt blir jag så arg på. När man ska göra någonting och grejorna inte fungerar! Gaaah! Jag hatar de. Men jag åkte hem till Mora, mamma skulle fippla lite sa hon. Men trots att batterierna va fulladdade så hade de ändå lyckats ladda ur sen i förrgår. (observera att klipparen är ca 15 år gammal, minst, och batterierna ca 10) Dags att skaffa ett nytt kanske? Ska upp och kolla på de imorn. Men tillslut fick jag iaf igång den och kunde äntligen snygga till tanten =) De läskiga då va att hon ahr två stora vita fläckar på ryggen. Har ingen aning om vad de är. Måste kolla upp de också!
Imorn har jag lovat Fia att vi ska ut och rida! Sen efter de ska jag få köra Maya igen! :D Grymt härlig häst kan jag ju säga! (:


Ikväll vart de Andra Avenyn med Linnéa, och nu ska jag lägga mig och lyssna på musik!

Puss´



Med mörkret kommer tankarna smygande.
Du finns, varje sekund, varje minut.. :'(

Tisdag

Ja.. Va har hänt idag? Jo, jag har kör intervaller med varmblod för första gången :D Fick låna Maya av mamma eftersom pappa har nackspärr, stackarn! Härlig känsla när man har kontroll över så mycket kraft! Varför har jag inte kommit på de tidigare? =)
Pilla är iaf nybadad, och imorn är de klippning som står på schemat! Hon ser hemsk ut i pälsen så imorn ryker alltihopa! (:

Innan de va de skolan, även om de inte hände så mkt intressant där. Som vanligt?! Men imorn har vi öppet. Någon som är sugen på lunch? Tre rätter (a´la carte) 95 kr. Ring så fixar jag bord :)

Även om de bara är tisdag så vill jag veta va som händer i helgen.. Några förslag?


Måste nog ta och krama kudden nu. Klockan ringer halv 6 imorn igen! Så idag vart de ett kort inlägg. Återkommer självklart imorn! =)



Det känns som tusen nålar, jag går på krossat glas!

...

Sitter i Vika just nu. Har plockat lite skräp innan farmor o farfar kommer hem. Men om ca en timme bär de av till Hjortnäs.. Sen..? Hem och städa lite till! Funderar på att tvätta bilen? Men de hinner jag inte, får göra de en annan dag.

Skriver mer sen!

Tillbaka!

Nu har jag flyttat ut, men inte in till Mora! Trivs otroligt bra här i "skogen". De är tyst på ett annat sätt och de är lugnt. Jag älskar det!

Hjortnäs var väldigt lärorikt.. Hasse är kung! Tänk och få tråna för han. Bra mycke mer lockande än och muppa runt på klubben för nån körd människa som tror att dom kan allt. Troligvis får jag nog rida för honom inom kort. Måste prova ut en ny sadel på Persilja. Jag har iaf fått lite nya tips och råd, vilket innebär att nästa steg i träningen blir barbackahoppning! =) Kan vara så att de är mina knän som spökar. Vi får väl se!

Jag har iaf städat klart i huset nu, så de är snyggt när dom kommer  hem:) Vart inte och hämta dom nå ikväll, va bara in och lämnade bilen. Så nu sitter jag här.. Lyssnar på musik och msn:ar lite. Kanske ska sova? Vilket känns meningslöst! Märks om jag somnar..

De va nått jag skulle skriva.. Satt och pratade med Linnéa innan hon åkte.. och de va nå roligt jag skulle skriva. Men dement som få så kommer jag självklart inte ihåg vad! (a)




Se på mig, dom du gjorde då.
När jag var allt, som du litade på.
Det var då.. :'(


Sista natten?

Tillbaka i vika igen efter en väda i stallet :)  Vart en Ridtur med Linnéa o Primör! Alltid lika galna, men idag tog dom nog priset! Ibland är de nog kanske lite tur att jag är överförsiktig när de gäller och gasa på annat underlag än grus och skogsvägar. Men Primör och Linnéa har då inga problem med gasen iaf! Bromsen däremot är nog lite rostig!  Dom gjorde nämligen en vurpa, båda två! Sen ställde hästen sig upp och Linnéa låg kvar och plaskade i pölen.. Jag o Persilja däremot stod först bara och tittade på dom i ren chock. :P Puckon!


När klockan va ca 17.30 så gick Svenskt Travderby av stapeln oxå. Solklar vinnare vart Maharaja. Jag säger bara de, vilken grym häst! 1.12.. Otroligt, snabbaste tiden någonsin i derbyt har jag för mig att dom sa? Ojojoj, vilken häst!

Nu sitter jag här, nyduschad och har precis käkat. Köttfärssås o Spagetti! Mums :) Börjar blir lite trött, men inte lär då jag kunna sova nu med tanke på att jag har sovit till o från till kl 15.00 idag! Kanske bäst och slå ihop datorn nu innan den brinner igen! Måste verkligen göra nått åt den nu.



You are in my dreams every night! :'(


6 September

Klockan är nu efter 12, vilket innebär 6 september.. Jag orkar inte ens tänka på när jag kommer somna, är trött i ögonen men kan inte sova! Tankarna snurrar för mkt.

Isak sa till mig här om dagen att han inte tror på kärlek, och jag är faktiskt belägen att hålla med! Kärlek suger! Varför blir det alltid så fel? Jag har även kommit fram till att Isak säger ganska mycket bra saker.

Dagen har iaf varit helt okej, tills nu.. Va till Rättvik med hästarna imorse =) Persilja överraskade väl inte direkt men jag tyckte hon skötte sig bra och va snäll, även om kondisen o orken inte riktigt räckte till. Älskar verkligen den hästen, hon ställer alltid upp och jag tror seriöst att hon är den enda i hela världen som alltid förstår, alltid lyssnar, aldrig kommer med dumma svar och hon är definitivt den som aldrig någonsin kommer svika mig! Kanske ska jag bli kär i henne istället? <3





Always will.. :'(


Hemma

Försökte skriva några rader igår, men internet la ju i princip av! >_<

Men nu är jag tillbaka! :) Älskar att blogga, kanske är de inte så intressant och läsa alla gånger, men jag älskar att skriva. Vilket innebär att blogg är en ganska bra grej för Marie ;)

Igår vart de iaf en skentur med Linnéa, eller ja, de har väl gått fortare, men roligt va de! :) (även om de regnade)
För jag har världens bästa ponny! :D:D Hon tar höger galoppen igen! :D:D:D:D<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Men va händer idag? Ingen aning! För nu har jag faktiskt städat, håller på att diska, kanske tvätta lite? Sen måste jag till stallet, ut och rida? Om de slutar regna så ja! Men sen? När de blir mörkt? Slut på ideér!
Isak får ta och fixa filmen som inte fungerade igår.. I taket lyser stjärnorna, dom säger att den är grymt bra. Men och titta på en svensk film utan ljud känner jag mig mindre pepp på!

Imorgon bittit blir de iaf tidigt. Jag, Mammi o Papps ska ner till Rättvik! Första ridturen med Persilja på banan.. Spännande?! Noooot! Men va gör man inte för att mamma ska vara glad?

Neej, nu ska jag väcka Isak. Han är jätte förkyld och somnade i soffan framför nå dåligt humorprogram!  Stackarn!


I´ll come back later!

Tillbaka!

Nu har jag sett I taket lyser stjärnorna! Sjukt bra film, måste verkligen ses!
Både bra och sorglig. Tårarna gick inte att stoppa!
Sällskapet åkte tyvärr hem. Men kanske kommer tillbaka imorn? :)

Har iaf haft en grymt rolig kväll, och alla i vika som undrade va de va för idioter som va ute och for så kan jag lugna er med att vi va varken höga eller fulla! De enda vi gått på hela kvällen är godis och kaffe, lovar! Bilderna kommer senare, då dom ligger på sällskapets kamera ;)

Kanske ska jag sova? Klockan ringer sju även imorgon. Men.. jag kan inte, som vanligt! De är läskigt egentligen. Jag har alltid, i hela mitt liv varit en sån människa som kan somna vart som helst o när som helst. Men den fasen i livet har tydligen tagit slut och bara flugit iväg. Istället sitter jag här, med datorn i knät, lyssnar på musik och funderar över livet. Men jag kommer aldrig fram till nått vettigt, ältar mest samma sak. Vilket gör att jag blir både glad och ledsen. Hela min dag har dock varit ganska bra, även om de har öst ner hela dagen och jag inte kunnat göra så mkt.. Kanske därför det känns så bra? Kanske behöver jag göra ingenting ibland?

Jag är en envis o bestämd människa, jag säger ofta vad jag tycker och står för det! Kanske kan det vara jobbigt att leva med ibland. Men jag är en jävel på att minnas fina stunder i livet, att komma ihåg saker som verkligen betyder något o säger jag att jag älskar någon, då gör jag verkligen det. Med hela mitt hjärta och lite till!

I don´t know what to say..
You already know that I love you.
What more can I do?
I really miss you!
I can´t let you go yet :'(



Vika o Favoriter

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv..


RSS 2.0