28 December

Hemma igen.. Vart några timmar på Tomteland idag igen, sista dagen för säsongen? Härlig dag vart de iaf, med en av dom bästa, Elli. Lagomt med folk, vi har liksom lite att göra hela tiden :)
På hemvägen vart de ett stopp i Vika o sen Mora. Hann med en maskin tvätt, stallet o lite plock här hemma. Sen kom Elli hit bara hon hade tränat o då for vi till Vika igen :) Väl där vart de glögg, prat o kortspel med Therese. Alltid lika trevlig hos den familjen! <3

och nu sitter jag här.. ollar ännu en gång på sällskapsresan! xD  Det var ju egentlignen meningen att även jag skulle till Åre över nyår. Men jag känner mig inte alls lika pepp längre, förkyld har jag oxå lyckats bli. Så de blir god mat o partay med The Sisters istället :) Men jag känner att de blir minst lika bra :)<3

Imorn ska jag förnya min garderob inför torsdagen! Känner att de är ganska välbehövligt :P Så Linnéa lär väl förhoppningsvis höra av sig under förmiddagen? :)

Men.. Nu är de dags att krypa ner i min nybäddade säng!

Puss på er!



Känner mig både glad, ledsen o fundersam!

27 December

Försökte skriva ett inlägg igår, som faktiskt vart ganska långt... Men självklart så lyckades jag komma åt en knapp så allt försvann!!! o_O Men vi gör ett nytt försök!

Julafton

Som jag skrev tidigare så började vi dagen med en ridtur i Selbäck. Efter det vidare till Farmor & Farfar i Vika :)
Efter det bar det av hemåt o en sväng in till Moster.. Men efter en stund kom Linnéa o Elli och hämtade upp mig så jag va med dom till Långlet medans dom tomtade. Efter det vart det paketöppning. Sen kom pappa på att det inte alls va speciellt roligt hos Moster så han ville Tomta hos Beja i vika.. Men han va inte hemma så vi slutade inne hos Pär o Marina istället, där det vart spel :)
Efter att vi skjutsat hem pappa så åkte jag o Linnéa till Kyrkogården. För första gången var jag till Olsson <3
Saknar dig otroligt mkt vännen!

Under juldagarna har det även varit mkt prat om Faster. I år är det 28 år sedan hon försvann.
Så det vart en snväng förbi hennes sten oxå <3


Juldagen

Ja.. Då vart de Tomteland hela dagen. Totaldött på folk så jag hade nog lika gärna kunnat stanna hemma!
Efter det bar det av hem för ett snabbt ombyte och sen vidare till Vika :) Där vart de hockey och glögg med Familjen Wikström. Vilket var väldigt roligt!
Sen hem och en snabbdusch för att sedan bege sig ner på hallen för ytterligare jobb :)

Annandagen

Ja, igår vart det inte många knop gjorda. Sov bort halva dagen, träffade Robin en sväng och skjysade Fredrik.
Sen låg jag framför tv:n resten av kvällen!

Idag

Fick sova länge idag oxå :) Har hunnit skjutsa Lillebror ner på hallen och nu tittar jag på Harry Potter :)
15.00 börjar jag jobba på hallen och sen vet jag inte riktigt vad som händer, men de visar sig :)


Som sammanfattning av dessa dagar så kan jag inte säga annat än att dom har varit bra!

På onsdag bär det av till Åre och jag hoppas på några grymma dagar där! :) <3

Puss´

24 December

JULAFTON!


Johoo ni! Snart kommer Tomten, eller kanske inte riktigt snart men om några timmar (:

Pappa kom in och väckte mig 07.30 imorse! Lite segt var de faktiskt efter gårdagen. Men upp efter ett tag och sen till stallet. Som vanligt på Julafton så har jag och mamma varit ute och ridit. Dock tidigare än vi brukar, och jag tror nog att vi var dom första och enda vakna i Selbäck just då :P Barbacka mys vart det iaf med Persilja :)

Igår va de jobb på Tomteland som gällde hela dagen. Efter de sprang jag runt som ett skållat troll och skulle hinna slå in paket, byta kläder, damsuga, hitta skridskor osv innan jag skulle till storasyster.
Vi hade nämligen lilla julafton hos dom igår :)

Efter det bar det av till Vika och familjen Wikström, på med varma kläder och sen vidare mot hockeyplan där vi hittade Linnéa o Tobbe :) Övriga måste ha fått sig ett gott skratt när dom såg mig på skrillor ;)
Men tillslut gav jag och mina fötter upp. Då kom jag o Elli på att vi skulle åka spark o pulka, så vi for runt huset som små tomtar och bar på stegar o pulkor o badringar xD
Kvällen erbjöd iaf allt från snöänglar till åkning med badring från tak. Grymt rolig kväll :P <3

Nu har klockan hunnit bli 11.45 så jag ska väl fortsätta göra mig klar innan vi ska iväg till farmor :)

Puss & Good Jul på er! <3

21 December

Just nu är jag otroligt trött på min familj!!! Någon som har ett litet krypin över till mig? Gissa om jag längtar till studenten!! o_O Varför måste alla bry sig i allt? Kan inte jag få sköta mig själv? TACK!

Kom nyss hem, har varit ute och farit med Linnéa o Tobbe en sväng ikväll. Dock gav jag upp ganska tidigt, känner att jag är totalt slut i kroppen efter helgen. Känner egeltligen inte för nått annat än och sova, men innan jag gör de måste jag plugga.. Har omprov i sammhällskunskap imorn kl 08.00. Men efter det ger jag upp! Inge mer skola för min del, teatern får dom ha för sig själv!

Har iaf varit ute och ridit med Malin idag :) Härligt att få ut båda monstren! Får väl se när de blir nästa gång.. Imorn ska jag ut o handla med Farmor o Farfar, på onsdag blir de jobb, efter de glögg hos syster o sen ska jag åka skridskor med mina favoriter i Vika! :)

Men jag tror detta får vara nog för denna gång! Ha det så bra alla! :)





Puss´



How could this happend to me?

14 December

Jag har dansat bugg idag, den ni ;) Historien om hur de gick kan vi ta en annan gång ;)

Efter de hade vi hål fram till 13.15.. Då va de religionsredovisningar och de sööööööööööög! Usch så tråkigt de va och lyssna på!

Måste ge ett stort plus till min favoritgranne oxå som gick upp efter att jag väckt han imorse o skjytsade mig till skolan och sen hämtade mig bara jag slutat oxå! Puss!!
Väl hemma åkte jag o pappa till stallet, hade lovat och följa med ut en sväng med Persilja. Men Maya kom in med tre skor så de vart inge körning för hans del.. Dock fick han lära mig käöra traktor, så nu ni! Nu har Marie lärt sig köra traktor ;) (Y) Tummen upp för mig!
efter de kom jag på att jag skulle tömköra Persilja, vilket jag försökte med. Dock va de ingen hitt när de öser ner snö, hästen inte lyssnar, får styltor och skiter i om jag åker på fötterna bakom! Gör wett nyttförsök på onsdag! ;)
Och nu sitter jag här.. Om 30 min ska jag kolla på Ullared, Mattiaz är ju med! :D
Sen ska jag kolla på film, Systrar i Jeans - Andra sommaren! :) (Y)

Imorn vet jag inte riktigt vad jag ska göra, förutom prov i samhällskunska >_<  Men onsdag o torsdag är jag ledig :D


Jag kan ju göra er lite nyfikna genom att berätta att jag gjort en grym upptäckt idag! ;)

Puss´

13 December

Ja.. Vart ska vi börja? Jag har faktiskt inte så mkt och skriva om helgen faktiskt! :P Förutom att jag känner att den har arit förvänadsvärt bra :)

Igår började jag jobba 09.00 på Tomteland, väl där förstog jag verkligen inte varför jag skulle börja så tidigt när jag inte skulle öppna grillen för ens ca 11.30. Men eftersom det alltid finns saker att göra i detta fantastiska sagoland så pysslade jag med både det ena och det andra. Kändes faktiskt ganska skönt och få komma upp i tid en lördag och känna att man fått nogot gjort. Dagen rullade på bra och jag fick oväntat bra kritik av besökarna som köpte mina hamburgare! :D Det var meningen att jag skulle åka från Tomteland absolut senast 16.00, men tidsoptimist som jag är så kom jag och Therese iväg ca 15-20 över :P På hemvägen hann vi även konstatera att det var grymt halt oxå ;)
Det vart hem och ta en snabb dusch och sen ner på hallen, väl där nästan tvärdog jag. Från att ha speedat hela dangen ill och stå still i flera timmar.. Men klirr i kassan skadar aldrig ;)
Efter hockeyn skulle jag köra Linnéa o Therese en vända, Elli följde oxå med. Sen for vi till Mora o hamnade hon Eld. Efter de vidare mot krogen.. Förstår inte va alla ska dit och göra hela tiden?! Det är som Elli säger, skogen är verkligen bäst! =)

Idag var jag faktiskt uppe före 08.00 och for till stallet, gick en sväng med Alsan sen for vi hem och sov några timmar igen :) Myysig hund det där. han lägger sig i sängen och sover precis lika länge som mig :P Dock har jag just nu lite dåligt samvete eftersom jag lämnat han helt själv hemma.. Marie är ute äventyr ;)


Puss´

11 December

Jag har delade uppfattningar om tiden just nu.. Den har gått väldigt fort men samtidigt väldigt sakta! Skolan idag va totalt värdelös! Började med Lucia 08.15, vilket jag lika gärna kunnat skippa! Sen en lektion, prov i Projekt o Företagande.. Vilket jag fick reda på imorse så de sög ju! Efter de vart de Tomteland och där sjönk humöret kan jag lova! Hatar när folk säger åt mig vad jag ska köra o samtidigt stressar runt utan att ha något att stressa för! Shit, människorna kommer dö av stress!!!

Efter de vart de hem och sen kom Döllan förbi och kolalde på Idol! ERIK VANN!!!!!!!!!!!!!!:D
Sen skjutsade jag hem han och fortsatte till Hindriksheden, vem jag träffade där får ni fundera vidare på  ;)

I övrigt har jag blivit besatt av en "gamal låt"!

If today was your last day and tomorrow was to late, could you say goodbye to yesterday?

Puss´

10 December

Dagen började i sängen och slutade i sängen! Kände inte alls för skolan imorse.. Ont i halsen och ögonen kunde inte hålla sig öppna! Runt 12 stampade mamma in genom dörren och undrade varför jag inte var i skolan.. sen skulle hon ut och shoppa så de va bara o pallra sig upp och följa med på en vända runt Mora.

Sen kom pappa hem, då for jag o han ut i stallet och rörde på Persilja o Maya, dock har jag kommit på att pappa nog ska hålla sig till och köra Pilla o Gemini. Maya galopperar bara när han kör o Persilja ligger brevid :P haha, lite roligt är de allt när han kommer på de själv ;)

Så mkt mer har de väl inte hänt idag! Va nyss till Farmor och lånade bilen. Känner nästan att samvetet böjar tryta när jag lånar den hela tiden utan att tanka själv..! Men jag jobbar på de! (:

Imorn måste jag åka till skolan, börjar med Lucia.. Men efter att ha läst Thereses blogg vart jag faktiskt lite sugen på att åka till vika :P Fatta mysigt och titta på Lucia för "barn"! Synd att Tyra inte går kvar i Mora på dagis. Älskar sånt! Längtar tills de blir dags för Ebba & Wilma! :) Ser fram emot allt med dom två trollen! Underbara ungar! <3


Efter skolan imorn blir de jobb på Tomteland och efter de julbord på ishallen? Har faktiskt inte riktigt bestämt mig än.. Men jag lär väl följa Linnéa så hon slipper sitta där själv med alla fyllon! :)

Puss´

9 December

Måste börja med att säga att jag är otroligt besviken på denna såkallade religionsdag! Jag har lyssnat på folk från Svenska Kyrkan, Humanister o folk från Livets ord! Okej, alla får tro vad dom vill i och med att vi lever i ett fritt land! MEN - Det är inte normalt att tro på en "bön" kan skapa underverk, eller ja, att en "ande" kan göra de! Ben växer inte för att man säger en mening och sen tittar på de!  o_O och en sak till.. Döva människor är döva och dom börjar inte heller höra för att man "ber en bön"! Snälla, de är som jag har sagt om judendomen! Judarna väntar på att gud ska "rädd världen från allt ont"! Okej, men vi säger såhär då.. Hur länge ska man behöva vänta? Borde de kanske inte vara das att ge upp den teorin efter ca 2000 år?
Okej, religions lektionerna är riktigt roligt och jag älskar att ställa frågor till Anna o diskutera med övriga i klassen. Men att sitta och ställa frågor till dom som verkligen lever inom en tro fixade jag inte.. De kändes som om jag bara skulle ställa helt fel frågor och att dom skulle ta illa upp! Visst, alla får verkligen tro på vad dom vill! Men ibland blir jag nervös! Inte fick jag träffa något medium heller, det som jag verkligen hade sett fram emot! o_O

Fick iaf en heldag tsm med Therese (: Och de va då definitiv inte illa! <3

Ja, va mer ska man säga? Mamma har iaf hämtat ut nya bilen idag o mot alla odds så fick jag köra! Men jag vet inte jag.. Visst va den riktigt härlig o köra, men jag saknar nog den "gamla" bilen lite iaf. Ingen tvekan om att den förra är bra mkt snyggare iaf! ;) Men, jag lovar att de även denna bil en chans, tror att min separationsångest tagit över lite igen :P Fast ni vet ju att de inte finns någon bil i världen som slår jettan xD

Puss´

8 December

Idag känner jag att jag gjort någonting. Dock känns det som ett steg i rätt riktning! Jag bryr mig om så många, så mkt att jag ibland glömmer bort mig själv. Igår kom jag på mig själv och därför bestämde jag mig idag! Jag tror att det här kommer bli bra!

Skolan som vanligt idag. Började med redovisning på sammhällskunskapen, kände mig otroligt pepp inför den. Men när jag väl stod där så funderade inte internet så de vart ju bara kattskit av alltihopa iaf.. Kan man ha mer otur?o_O
Sen hade jag ett lååååångt hål o tog mg tid att prata med lite lärare som jag kände var välbehövligt! Kändes faktiskt rätt bra efteråt!

Så mkt annat än det har inte hänt idag. Bara mamma kom hem for vi till stallet. Begärde mkt av min stackars Pärla idag. Men oj så hon kan springa! Dock finns det fortfarande människor i denna värld som inte slår upp ögonen och ser att hon verkligen kan, detta gör mig otroligt arg! Kanske är det för att jag alltid har haft det stödet bakom mig genom alla år? Det börjar nog bli dags att ta det stora ansvaret själv? Tror nästan det! Och även om det kanske känns tungt att tänka på så är jag ganska säker på vad jag vill och hur jag vill göra.. Inte med livet i sig, men med mycket annat!

Det finns människor i den här världen som får mig att må otroligt bra! Hur det kommer sig vet jag faktiskt inte? Men jag tror att ag ännu en gång börjat inse vilka som är mina riktiga vänner, vilka jag kan lita på och vilka som verkligen gör mig glad! Och just nu så tror jag faktiskt att det finns en specifik person att syfta på! Dock nämner jag inga namn till er nyfikna läsare ;) Något ska jag väl hålla hemligt? :P

Nu blir det nog ett avsnitt av One Tree Hill och sen sängen. Tänkte för övrigt att det skulle bli en tidig kväll ikväll eftersom det inte vart det igår. Men då tyckte Döllan att jag skulle kolla på innebandy 21.30 och självklart var jag och kollade på innebandy ! :) Däremot så tror jag att han får rycka upp sig lite i målet till nästa match, annars tappar han publik :P 4-7 till "Ahos lag" :P

Puss´

7 December

Har egentligen inte så mkt att skriva idag. Men vi kan ju göra ett försök!

Hade verkligen lovat mig själv att jag skulle vara med på idrotten idag, men icke! För de första så kom jag inte upp ur sängen för ens Adde ringde o väckte mig strax efter 09.00. Väl ute i bilen så startar den inte pga att batteriet dött under natten. Så de va bara o vänta på att pappa kom o hjälpte mig och de gick i fiiint! :) Väl i skolan så va ingen där, vilket innebar att vi sket i de och åkte hem igen.. Bra start på mitt nya skolliv! (Y)

I övrigt har jag under dagen kommit på att de finns ganska mkt människor i denna värld som skrämmer mig, väldigt mkt! Sånna människor som man "växt upp med". Hur kan de gå så otroligt snett? jag blir arg, men samtidigt tycker jag de är så otroligt synd! Visst, alla gör vad de vill med sina liv. Men de ska inte behöva gå så snett som det faktiskt i många fall gör!

Ikväll ska jag fortsätta plocka lite inne hos mig. Kände att de va dags nu, men orken har verkligen inte funnits! Jag har ingen lust eller ork till någonting just nu. Jag behöver annat väder! Ge mig tillbaka snön som föll i lördags! I love it!

Nej, dags att göra lite nytta, kanske är de bäst att plugga lite oxå! Redovisning om Knutbymorden imorn! (Y)


Puss´

6 December

Känner att tiden går väldigt fort. Jag menar, de är redan 6 December! o_O

Gårdagen var otroligt uppskattad måste jag säga. Va först till Farmor o Farfar och hälsade på lite, eftersom farfar fyllde år i fredags (: Sen pallrade jag mig ner till Eva & Håkan. Följde med Pelle o skutsade dom till Järpesbo, sen for vi till Maxi o sen vidare till Vika o kollade på film (flickan som lekte med elden). Helt okej film, dock kunde ju slutet ha vart mycket bättre! Strax efter 12 ringde Håkan, då hade han tröttnat :P Men när vi väl kom till Järpesbo igen så vart vi kvar där i typ en timme, Eva hade då inga planer på hemfärd! :P Väl hemma i Mora igen så va klockan ca 03.00. Men inte gör de nånting! (: Jag hade iaf en jätte trevlig kväll som var välbehövlig :)

Idag var det meningen att jag skulle släppa ut hästarna, men kroppen orkar verkligen inte upp på morgonen. Det spelar ingen roll när jag går o lägger mig, jag somnar ju inte iaf. Kan detta verkligen vara jag? Börjar faktiskt fundera! När jag väl vaknade imorse så va de bara att pallra sig till Gesunda o Tomteland för jobb. Skapligt med folk o jätte mkt att göra..Kändes som att jag var helt själv kan jag ju lova, ända tills Sara kom :) (Mi älskar "gamla" nissar!) Var klar hos tomten 17.30, då va jag till stallet. Äntligen fick jag komma ut med min pärla! Känns som att de var evigheter sen. Tiden räcker inte alltid till. Varför måste man sova? Tänk va mkt mer man hade hunnit med om man var vaken jämt!!? (: Men icke!

Ikväll blir de tidig kväller iaf, även om jag inte sover så ska jag ta det väldigt lugnt. Ser fram emot idrotten imorn! ;) Första på väldigt länge! Men först ska jag kolla på 90210! Känner mig faktiskt lite sällskapsjuk tom ;)

Puss´


1 December

Känner att tiden börjar gå alldeles för fort nu! De är ju snart jul..
Idag vaknade jag iaf o va helt slut, igen! Somnade 02.30 och vaknade 04.00 igen och låg bara och vred mig. Usch! Men de va bara att pallra sig upp när klockan ringde 05.30. Dock så va de ju lite glädjande med minusgrader och ett tunt snötäcke på marken. Känner att jag behöver snön nu, jag blir bara deppigare o deppigare ju mer de regnar!

Skolan har väl funkat ganska bra idag iaf. Började med samhällskunskap, och äntligen får vi göra nått intressant där. Jag och Adde ska skriva om morden i Knutby. Känner att jag kan fixa de utan problem! Efter de hade jag hål fram till 12 o då hann jag träffa Tina o prata lite, hjälpte henne med blommorna till restaurangen, sen kom Maya och vi pyntade lite till där ute. Efter de va de prov med Monica i alkoholhantering, gick väl sisådär. Jag fick bara total blackout av och sitta där, antar att jag tänkte för mycket? Senare bakade vi iaf pepparkakshus, började tsm med Sara o Maya men de slutade med att jag fick slutföra dekorationen på "Mr Ingenting"s hus xD

Bara jag kom hem så tittade Elli in en sväng, alltid lika roligt och träffa henne! Haha, och så roligt vi har! Kan ju avslöja för er som kommer att delta i våran lilla plan att det kommer bli grymt! Ni kommer INTE ångra att ni följer med, jag lovar!! (:

Skulle egentligen ha hunnit med att träffa Robin idag oxå, men tiden räcker inte alltid till. Så vi tar en "göraingentingkväll" på lördag istället!
I övrigt blir det jobb i stort sätt hela fredagen. Slutar skolan 12.00 o börjar jobba på Tomteland strax efter, ända fram till ca 16.30. 17.00 börjar jag på ishallen och sen ska jag hem och göra ingenting. Måste se till att städa lite oxå. Sen på Söndag blir de ännu mer jobb på Tomteland. Då ska jag dit och bossa i cafét! En fågel viskade i mitt öra att de va lite behövligt?! ;)

Nej, nu ska jag försöka få tag på Elli och se om jag fick nån skjts med dom till Vika, så jag kan hämta min fiiiina favoritbil!


See Yaah!
Puss´

RSS 2.0