28 Oktober

Solen skiner o jag är just nu på strålande humör. Dock drogs de ner en aning då jag inte har nån bil så jag kunde inte ut o rida monsterfuxen nå idag. Men, misströsta inte, imorn tar vi nya tag! :D Väntar på att Marie ska höra av sig så jag vet ifall jag har nån skjuts ner till Tällberg, och nu ringde hon så då va de fixat ;) Donkenparkeringen 13.45! (Y)

Förutom de så händer de inte så mkt mer idag. Sov till ca 09.30, då vart de frukost sen lite dator, faktiskt inge tv på hela dagen! Hittade nyss en grymt bra låt med Alan Jackson o Brad Paisley - Out in the parkin´lot. Föll direkt där :P

Angående helgen så blir den ganska lugn, medans alla andra festar! Trots allt så har jag redan haft min partyhelg i oktober! :P Jag ska även se till att vara ledig på lördag. Kom på att jag hade lovat Vicky o följa med till Rättvik på hopptävlig (: Efter de hoppas jag på att få träffa Björk!

och nu då? vad ska jag hitta på tills 13.15? Musik? Kanske käka nått? Nej., käka kan jag göra när jag kommer till Tällberg, så nu får de bli musik o FB ett tag (:

Finns på mobilen hela kvällen om någon vill lätta sitt hjärta! :)

Puss´


27 oktober 2009

Idag har jag varit ledig o skönt har de varit!  Va uppe i tid o va ut o red i de fina vädret. Vart en sväng till Vika (:
Väl hemma va jag ner på stan en sväng, sen träffa Robin o efter de ner på stan igen. Vart en säng till syrran o sen film. De känns bra att umågs med Robin, även om han har mkt konstiga saker för sig. Man kan vara precis den man känner för. Vill man ha barnkalas så har man de! :P  Skulle egentligen ha träffat Björk ikväll oxå, men min mamma är som många vet liiiiite seg så klockan vart lite mkt. Vi får ta igen de på Lördag (: Vilket jag ser fram emot!

Idag när jag var ute o red så funderade jag på en sak.. Varför blir vi människor avundsjuka? Egentligen, jag menar, ärligt talat så är jag ganska trött på de. Okej, visst man kan önska sig o man kan drömma. Men varför vara avundsjuk? Antingen så får man chansen eller så får man den inte. Sen är de upp till en själv om man tar den eller inte. Jag vet inte vad jag ska skriva för att förklara de så bra som möjligt. Men jag hoppas ni förstår vad jag menar?

Jag har bestämt mig för att inte skriva om allt för mkt på bloggen, de blir lätt missförstånd o gnäll då, därför håller jag mig till denna enkla o korta förklaring av mina funderingar. Kanske skulle ni inte ens orka läsa den långa? :P
Nej, såhär får de bli.. Min dag har varit både bra o dålig! Mkt funderingar vart det, kanske liite för mkt? Måste ta tag i tankarna känner jag, allt händer på samma gång. Imorn blir de iaf en ridtur med min älskade monsterfux, hoppas vädret fortsätter som idag? (: Sen blir de Tällberg o kvällsjobb.

Nu däremot tänker jag lägga mig o lyssna på musik. Känner att huvudet behöver de! (:

Puss´



Vet inte varför, men det är något med denna bild som får mig att minnas allt bra med sommaren 2009.
:')

Dåligt med tid..

Ja.. Den räcker inte riktigt till allt jag vill.  Är iaf hemma från Tällberg igen.
Jobbade kväll igår o frukost idag, o gårdagen sög! Visst, roligt med mkt folk, men usch va jag statt i skiten o ingenting gick som jag ville! Hamnade efter med allt o pga mig vart de krångel i köket. Har jätte dåligt samvete idag! Men som Anderas sa, de är bara att ta nya tag. Han lät nästan chockad över att jag inte gjort mer fel.. Kank ju kanske ses som ett plus? :P

Ikväll blir de iaf inte så mkt, väntar just nu på att storasyster, Ebba o Wilma ska komma o käka tårta.. Aslan fyller 1 år (: Bortskämd hund? :P Ska försöka flirta lite med syster så kanske hon kan sätta upp mitt nya väggord oxå? (:
När dom har åkt ska jag dra mig hemifrån! Ska till Simon o kolla klart på Ica Age 3 :D Massa myyyys! (: <3

Har faktiskt inte så mkt intressant o skriva.. allt rullar på ganska bra (:  Uppdaterar igen när tiden räcker till !


Puss´



Snyggich 1 o 2 ;)

Underbara helg

Jag har verkligen haft världens bästa helög någonsin!

Åkte upp till Axi på torsdagkväll, sen va jag med Fredrik ut på pass i fredags. kallt som satan även fast de va varmaste dagen på hela veckan (: De hände inte speciellt mkt, va väl spännande i ca 5 minuter eller nått då Teddy hade hittat en älg som va och for runt oss. På kvällen kom linnea upp o vi hamnade hos familjen Wikström. Satt där o myste, men inte fick vi då höra nå Alan Jackson inte.. Usch! Elli lyckades iaf locka till sig sällskap. Hon satt med ficklampan i fönstret och blinkade.. Hur ofta händer de att någon reagerar ? Mitt ute i skogen! Men Elli kan hon, Jocke hade sett hennes fina blinkning o kom förbi. Då vart de en promenad till Linnéas stuga o kortspel. Mysig kväll (:

Igår, Lördag.. Så roligt har jag inte haft på länge! och som alltid när jag o Therese är i farten så blir de oftast vi som blir allra fullast, så även denna gång :P Vi som skulle supa Linnéa under bordet då de va hon som fyllde år, men icke :P Vi fick iaf sällskap av Alex o Simon :) Stackars pojkar :P Jag o Therese fick en briljant idé! Som alltid när vi är i axi så badar vi.. och inte spelar de nån roll om tjärn är täckt med is inte! Vi hoppade i iaf vi, kallt va de på land, men de va ju plusgrader i vattnet xD Haha, bilder kommer sen! Shit, vilken underbar helg jag har haft! Underbara människor överallt!  Däremot har jag separationsångest idag! Man vänjer sig så fort med att vara där uppe, och varje gång man ska åka hem så tar de emot! Idag ville jag verkligen inte åka hem!!!

Nu ska jag koka mackaroner :P Hoppas de går ner bättre än pizzan ;) Seee Yaaah!

De va dåligt..

Ja tänk att de va de! Jag har varit grymt dålig på att skriva känner jag! Men nu är jag tillbaka (:

Har hunnit ut och rida på förmiddagen. Vilket slutade i köldskador och en trasig hjälm! Bajsponny! xD
Jag har nämligen lyckats göra en volt över huvudet på min prinsessa idag.. Vet inte riktigt va hon vart rädd för? kanske en fågel eller en pinne? men pallnit vart de, tills jag satte sporrarna i magen på henne o då vart allt väldigt mkt obalans så jag gjorde en snygg volt framåt. Tur i oturen lyckades jag hålla i henne hela tiden så jägarna fick ingen ponny till middag ikväll! Men jag måste ha slagit i huvudet, för tyget i hjälmen gick sönder så de fick jag limma :P Plus att jag vart yr ett tag efteråt, men de är sånt som händer ;) Nu väntar vi tre år till innan nästa markkontakt! Väl hemma is tallet kunde jag inte ens stanna kvar och mocka.. så mkt frös jag! så nu sitter jag här. Har varit och skjutsat Westman en sväng o packat lite tills jag drar ikväll :D
Ser verkligen fram emot denna helg, ska bli grymt roligt! (: Älgjakt o fördelsedag, kan de bli så mkt bättre? ;)

Men nu har jag inte tid o sitta här mer.. Ha de så roligt i helgen allt folk! För de ska då jag o min favoritbonde ha ;) <33



Njut av denna underbara bild på en nybliven 18-åring o en nyklippt blivande 18-åring ;)
(förra årets älgjakt för er som inte förstod de!)

Bloggisch

Va har jag gjort idag? Jag har vart till Rättvik med mamma o Maya. Kajsa körde o jag höll på att frysa häcken av mig! Usch va kallt de va ute idag! Hade iaf ett varmt ylletäcke o värma mig med (:
Väl hemma for ja o mamma ut o handlade lite, vilket slutade med att jag skickade in mamma i provhytten o tvingade på henne kläder! Bra vart de! ;)  Efter de drog jag igång röjsågen igen.. Känns att de är ovant för rygg o axlar. För ont gör de.. Och när de gäller röjsågen så funderade jag på en sak idag när jag stod där o drog träden till ett o samma ställe. Varför skaffar alla människor gymkort? Jag har mkt bättre träning att erbjuda! Kom o hjälp mig att röjja i Selbäck, fungerar precis lika bra, plus att man får frisk luft ;) och de synd verkligen att man har gjort nått!

Imorn ringer klocka tidigt! Ska vara på ford 07.15 o byta däck på mormors bil, sen har jag bil resten av dagen. Linnéa jobbar till 16.00 då ska vi försöka hinna till Axi o elda lite innan jag måste hem o fara iväg till Östnor. Lörshoppning står på schemat för båda monstren! Och gissa vem som ska ut o köra transport med häst i för första gången ? ;) de ni, Marie ska börja övningsköra igen. Dock för E-kortet eftersom mamma köpte för tung transport :P

Nu ska jag sussa! See yaaah! :)

tid o ork..

yes, nu har jag takit mig tid o skriva lite. Eller tid o tid, har väl inte riktigt orkat :P
I lördags vart det jobb i Leksand, ganska skapligt med folk faktiskt! (:

I södnags vart de lite sovmorgon, vaknade vid 10 o åkte till stallet (: Väl där tänkte jag svichsa(?) bort massa gräs tunt hagarna. Men icke, maskinen gav upp! (Den lever sitt egna liv den där) Istället gav jag mig på röjsågen! Haha, de va faktiskt ganska roligt o bra vart de! Hann däermot inte få bort så mkt eftersom att de började ösregna, därför fortsatte jag idag och de va nästan ännu roligare :P Fan va träd jag fick ner, utan att få dom över mig ;) (yes!;)) Imorn blir de Rättvik o travet med mamma. Sen ska jag fortsätta röjja träd! På fredag blir de Axi o älgjakt, läääängtar! ;)


Puss så länge!

Up and away

Yes ;) Eller ja, nått i den stilen :P Vart en lång kväll igår, första kvällen som jag inte kom iväg för ens efter 23.00. Men de va roligt :) Går bättre o bättre faktiskt!

Igår innan jag somnade så hade jag verkligen bestämt mig för och gå upp i tid idag, och de gjorde jag! Va upp 07.30 o for till stallet. Släppte ut tre av dom, sen tog jag och Persilja en sväng till Seljaskogen. Idag gick hon faktiskt över bron utan att jag hoppade av för första gången (: Vart ännu  en gång mkt nötande med denna högergalopp! Till och vara vrång. Hon ställer igenom jätte fint och söker sig neråt. Men Trava har hon ingen lust med, och högergaloppen funderar hon inte ens på. Men jag har kommit på ett nytt knep o det fungerar hittils! :D

Nu ska jag snart dra mig mot Tällberg. Tänkte hinna förbi skolan först o lämna nå papper. Imorn blir de tidigmorgon, ska till klubben och kolla på Fia o Rulle, första tävlingen :) Synd att inte Pilla är i form ): Vi tar de till våren!
17.00 börjar jag jobba i Leksand, så alla ni som inte har nått speciellt för er imornkväll kan ju svänga förbi Bygatan, käka lite och dricka nå gott! (Y) Jag står för bästa servicen ;)

Puss på er så länge! :)

Det du gjooooorde med mig, de va stoooort de du gav mig. Jag önskar att du kunde se mig nu, men Tack, ta hand om dig!

Jag har ännu inte lärt mig att lägga in youtubeklipp o grejs på bloggen. Men alla ni som har tillgång till spotify! Sök på "tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen" sen lyssnar ni på "köpenhamn och överallt"
Ni kommer älska den!

Hemma

Ja, nu har jag hittar hem till Mora igen efter en natt i Tällberg (: Helt okej kväll igår, fick ta hand om mina fantastiska pensionärer från i måndags. Grymt trevliga människor! Sen eftersom att jag jobbade frukost idag så vart jag kvar på Dalle över natten, så jag slapp åka fram o tillbaka utan vinterdäck i skitvädret.. Jag trodde att jag skulle få bo i stuga, men icke, eget rum. Ibland är de bra med lite gäster ;)

Idag har jag iaf inte hunnit med så mkt även fast jag slutade tidigt. Tänkte jag skulle försöka hitta den snabba vägen som Tina bubblade uti.. Men ja vet inte om den va nå snabbare, jag hamnade nämligen i Leksand :P Haha, miss i planeringen där. När jag väl kom hem så va jag till Farmor, där va även storasyster o twiinsen :) Bakade lite hallonpaj o myste. Hann tom att svänga förbi min stora favorit på backen i vika oxå! (: Sen vart de stallet, jag o Fia hann väl rida ca 45 min innan de va helt kolsvart ute. Men jag tar igen de imorn ;)

Kanske inte så intressant inlägg idag, men jag funderar på nått fyndigt åt er! ;) Nu ska ja se 90210! 

Seee Yaah! <3

Jag Älskar Livet

091005

Yay, ännu en dag avklarad i Tällberg :D Började 15.00 och va klar redan strax efter 22.00. Tror vi hade ca 11 pers i restaurangen ikväll.. Otrolig gästtorka inom restaurangbranschen just nu kan jag lova! När de gäller praktiken är de ganska bra att det är lite folk, för då har man chansen att lära sig nya saker med tanke på att de är ett nytt ställe, med nya rätter o rutiner. När de gäller Bygatan däremot så är de mindre roligt med torka! de finns liksom inte så mkt att göra när det är städat och påfyllt..

Tidigare idag så försov jag mig lite. Eftersom jag jobbat kväll va de ju självklart att jag skulle ta stallet. Mamma väckte mig typ 07.30, men gissa vad?! Marie somnade om.. Vilken högoddsare ;) 08.40 ringde hon igen och då åkte jag till stallet, mindre glada hästar då kan jag lova. Men eftersom de hade hunnit bli lite varmare så kunde jag ju ut o rida utan att frysa ihjäl! Mysigt o rida innan solen gått upp helt (:

Imorn ska jag upp tidigt o hinna ut med Persilja. 09.30 åker jag med mamma o Maya till rättvik, Kajsa skulle tydligen köra henne imorn?!  Praktiken börjar 15.00 även imorn, sen blir jag kvar i Tällberg tills på onsdag, då jag jobbar frukost sen kommer jag hem till Mora igen :P

Har inte så mkt mer och skriva för stunden. Kanske kommer på nått roligt under morgondagen? :)
Men nu ska jag krypa ner i min stora säng, i mitt lilla rum som är otroligt välstädat o dammfritt. Åhh, va jag trivs med livet just nu, bara Axi, älgjakt, trevliga människor o festen som fattas.



Gooood Night (: <3


Oooooooont! O_o

Jag älskar min ponny mer än någonting annat i hela världen! Men... Idag va hon ganska billig. Samtidigt är de grymt bra att hon börjar bli pigg och lite halvgalen, alltid då de är roligast ;) eftersom de regnade igår och i stortsätt hela dagen idag så blir de ganska ledigt i hagen, vilket innebär att jag måste spola av fötterna på hästarna, speciellt persilja, annars får hon mugg och skit i karlederna.. De brukar aldrig någonsin vara några problem, men idag vet jag inte va de var för fel?! Pappa stod bakom förrådet och slog ner stolpar i backen för och göra klart hagen, och de va tydligen läskigt eftersom hon hörde honom men inte såg.. Sen kom han fram och sa hej, då vart hon jätte rädd och hoppade rätt upp i luften. De jävliga va att hon landade på mina tår, men brodd!!! Aj! Inget jag rekommenderar precis! Tro om de kanske finns lite överskottsenergi där?

Kvällen har jag iaf spenderat med Linnéa. De vart film, pizza o massa prat! alltid lika mysigt :) <3 och ännu bättre vart de eftersom jag har städat mitt rum ordentligt idag, har tillochmed torkat av hyllorna o garderoben ;) *stolt*

I övrigt leker livet o jag är på topp! (Y) (:




Funderingar o Längtan

Innan jag börjar skriva "om rubriken" så tänkte jag skriva lite om kvällen för er som är nyfikna ;)

Började iaf jobba 17.00 i Leksand, grymt seg kväll. Jag och Karro fördrev tiden med fia, kaffe o juice :P Tror Helmut skickade ut 7 mat på hela kvällen.. Tro om lågkonjukturen har kommit till Dalarna?
Kom därifrin strax före 24.00, väl i Mora så tänkte jag träffa Linnéa en sväng, men kom hem nu. Hamnade nämligen på wasa i ca 1½ timme och efter de fick Marie agera chaufför..


Nu vidare till "Funderingar o Längtan"..
Här om dagen satt jag och lyssnade på musik.. Massa musik som fick tankarna att fara tillbaka för en överblick av sommaren (: I tidigare inlägg har jag skrivit att sommaren har varit värdelös. Men denna tanke är nu i stort sätt bortblåst! Jag har haft en grym sommar, nya vänner o underbara stunder. Alla långa nätter med otroligt trevliga människor. Tyvärr kan man inte spola tillbaka tiden, och ibland är de kanske bra? Varför göra samma sak igen när man kan ge sig utpå nya äventyr? Nog finns de stunder när jag längtar tillbaka, men minnen, foton o vänner är nog bland det bästa man kan ha!
Här om dagen hade jag nämligen ett otroligt givande samtal med min syster, och hon fick mig verkligen att slå upp ögonen för livet. Life goes on (: Lev varje dag som om det vore din sista! och inte vill då jag sluta livet utan ett leende på läpparna! (:
Över till längtan.
Just nu vill jag bara att vecka 41 ska gå fort! Ska jobba ganska mkt kvällar på Dalle nästa vecka. Sen blir de Leksand nästa lördag men efter de är jag ledig hela vecka 42 :) Den 15 Oktober åker jag till Axi o på fredagen ska jag ut och spana efter älgar med Fredrik. På kvällen kommer Linnéa upp och förhoppningsvis blir de partay både fredag o Lördag?! Åh, va jag längtar :P

Nu är klockan 03.33, så jag kanske ska sova. Har ställt klockan på 9 så jag hinner med nått under morgondagen (: Kvällen kommer iaf spenderas tsm med mat, film och bästaste Linnéa <3

Btw, den 5 December är de Winnerbäck i Gävle! Någon som hänger på? (:

Sweet Dreams Everyone! <3

Torsdag!

Ännu en dag som lider mot sitt slut. Dagen har varit bra, praktiken rullar på och jag börjar verkligen komma in i det vilket känns otroligt skönt. Imorgon ska jag däremot jobba kväll, spännande (:

Persilja har oxå fått komma ut idag, och shit va fin hon va! Grym ponny, hon fungerar jätte bra på hackamor så vi kör på det tills munnen fått läka åt hjärtat! Får se ifall de blir några fler turer med Keste o Kristina, grymt kul va de idag iaf :D

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. på lördag blir de först Rättvik med mamma o Maysing, sen hem och byta lite kläder o efter de blir de shopping med Twinnsen o Syster (: <3 17.00 börjar jag jobba i Leksand. Härligt med klirr i kassan. I övrigt händer de inte så mkt. Har börjat kolla lite smått på lägenhet, men vi får väl se.. Måste se hur de blir med jobb först.

Med andra ord så leker livet, and I love it! :D

RSS 2.0