26 Mars

Det går undan.. Tiden bara rinner iväg, och för att då få tid över till bloggande så lär jag nog jobba hårdare. Men vi gör ett nytt försök.

Skolan börjar lida mot sitt slut, iaf när de gäller lektioner.. Har fortfarande 4 veckors praktik kvar och som det ser ut just nu så blir det "vi på hörnet". Hade förhoppningar om Spanien, men det körde ihop sig lite där. förutom det så ska projektarbetet vara klart på tisdag, och jag jobbar på det. Har iaf börjat svara på frågeställningarna och de kommer bli sååå bra. Det vill säga om jag hinner klart tills på tisdag? :P

Förutom skolan så har jag och Maya bokat allt som ska bokas nu för Kos resan i Augusti. Känner mig otroligt pepp och jag vill åka nu! Vi åker alltså 31 Juli, kuresen börjar 2 Augisti och slutar sen den 27 Augusti, flyget hem går 31 Augusti. Så en månad i solen! De gillar vi starkt! :D Ser fram emot flair delen på stranden ;) ojojoj va jag vill att de ska vara Juli nu!

Igår var jag än en gång och dansade, vilket oxå är sjuuukt roligt. Känner att konditionen inte är på topp, men det är ju oxå något som blir bättre och bättre :) I lördags var vi iaf till Orsa och Skeer där Nova spelade och nästa Torsdag åker vi till Malung och svänger loss till Blender.

Hästarna tränar på.. eller en av dom :P Pilla är soms agt aktiv pensionär;) Men Persilja känns riktigt fin och Li var riktigt glad att se henne i Onsdags, de fanns ingenting på henne som kunde utmärkas. Något överrörlig men inte mkt alls. Skruttan <3 Ridhus i fredags och förhoppningsvis även på söndag igen. De känns toppen de här! :D

Just nu ska jag nog snart dra mig mot Selbäck. Härligt att få åka ut och bara mysa när ingen annan är där. Hinner npg tyvärr inte med någon ridtur innan jobbet, som för övrigt ikväll avverkas på Parken. Fortsätter imorgon med några timmar på Hotellet. I love it! Jobb, Hästar & Dans. Kan de bli så mkt bättre just nu? :D
Men innan jag drar mig mot lugnet så är de nog bäst att skriva några rader på Whiskeyprojektet.

Puss´




16 Mars

Lusten, orken och tiden att blogga är som bortblåst just nu.. Har 1000000 saker i huvudet samtidigt och är otroligt less på allt vad skola heter.

*Försöker hitta en praktikplats, eftersom vi om 2½ vecka ska ut på sista praktiken.. Men jag har frågat på Copperhill(Åre), O´learys (söderhamn), Restaurante Appetito  (sälen) & Rättviks Bowling. Resultatet av detta har varit samma sak, bakslag och jag har fått samma svar på alla ställen " Vi går in i lågsäsong, därför tror jag inte att det är bra för dig att vara hos oss under den periorden". Okej, tack för ingenting! När man sen frågar lärarna om tips och förslag på ställen där man kan vara så får man till svar: " jag vet inte". Dom som för övrigt tycker att det är en jätte bra tid att ha sista praktiken på, "det är ju ett ypperligt tillfälle att få säsongsjobb igenom".. Men ta er i r*ven! Lärarna jobbar på skolan & får betalt för att hjälpa oss, det är deras jobb! Men det finns ingen som gör någonting, det enda svaret man får när man säger vad man tycker och då till slut börjar låta aningens irriterad är " va inte arg på mig, jag kan inte påverka det här". Men få fingrarna ur arselet och gör er hörda då, vi har ju ändå inget att säga till om! O_o  Och när det gäller praktiken så vill dom att man ska åka från mora och göra praktik någon annan stans i sverige. Vilket i sig blir ganska svårt när skolan inte står för någonting. Dom hjälper inte till att fixa boende, dom hjälper inte till att betala boende och dom betalar ingen resa INGENTING! Vem kom på iden att spara in på skolan? IDIOTER!!!! Ha inte en praktisk linje med praktik om ni inte kan genomföra allt fullt ut!!! Förutom allt teoretiskt!

* Nästa "problem".. Okej, jag går hotell och restaurang och ja, man ska ha kvällar i köket/restaurangen även i skolan. MEN! Även om inte lärare har ett liv utanför skolan så har jag de! Trust me!!! 4 torsdagar i rad ska vi ha öppet kvällar.. 1. jag har djur att ta hand om! vilket inte tar en kvar.. Och jag tror inte att dom är speciellt sugna på att gå in innan jag börjar skolan och sen inte få kvällsmat när jag slutat runt 22.00. Visst, jag har mamma och pappa. Men alla andra dagar i veckan slutar jag i princip 15.45, när jag sen kommer upp till stallet och har mockat så hinner det bli mörkt, vilket just för mig är dett stort problem! Jag går inte ut själv i selbäck när det är bäcksvart! 2. På torsdagar är det dans i Färnäs, vilket jag tycker är sjuuuuukt kul och ser verkligen fram emot det hela dagen från det att jag går upp på morgonen. 

* Sen är det tydligen helt okej att som lärare vara på dåligt humör och ta ut de på sina elever. Är man däremot elev så ska man inte vara så grinig och netagiv. Man ska vara positiv, fixa allt själv och göra som dom säger!

F*uck skolan! Längtar mer än någonsin till studenten!!!!



Förutom detta lilla "utbrott" och alla dessa missnöjen så flyter det på ganska bra. Persilja får komma ut och även Pilla har kommit ut några dagar nu. Stin hörde av sig här om dagen och följde med ut. Roligt att Pilla får komma ut och vara precis hur pigg hon vill utan att någon sitter och håller i henne hela tiden. Det är bra för henne att få gå i sitt egna tempo (även om det ibland kan gå lute för fort :P) Men det är verkligen jätte roligt, så Stin ska jag dra med mig fler gånger ;) På torsdag har vi som sagt öppet igen så då lär jag ju knappast få nått gjort förutom mockning. Fredag däremot ska jag försöka komma iväg till Östnor med Persilja, mamma vill ju iväg med Maya oxå så de hoppas vi blir av! Lördag blir det Dans i Orsa, Skeer! Så mycket mer händer väl inte just nu. Väntar med spänning på fler tider från Hotellet =)


I miss it!

Puss´


1 Mars

Nu går de undan.. Redan första Mars! :D Detta gör mig på otroligt bra humör, dock bara av att komma på datumet. Om jag däremot lyfter blicken och kollar ut genom fönstret blir jag mindre glad! Det Snöar.. ÄNNU MER! O_o Nej, nu vill inte jag ha mer snö! Allt blir bara så drygt, plus att min bil inte riktigt gillar all denna snö!

Igår var vi till Leksand och såg Buddy Holly! Helt otroligt bra och jag blir nästan kär i Brolle! ;) Satt och diskuterade lite med syrran och Linnéa och jag vet då lätt vem som är mitt FF ;)

I övrigt ska jag nu försöka dra upp min soffpotatis till bästa vän och få henne ut genom dörren så hon kan följa med mig och köpa lite nya örhängen :D

Bjuder självklart på en bild av världens bästa Brolle! =D



Eller ja, ni får två ;)



Titta och njut!

Puss´


RSS 2.0